KONYA / EREĞLİ - Zengen Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu

Zengen Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu

Zengen Mah. 99732. Sk. No 11 Ereğli / Konya
Vizyon
Aklın, sağduyunun, bilimin, teknolojinin ışığında yürüyen, öğrenmeyi seven, sağlıklı, mutlu, başarılı, çağı yakalayan ve toplumsal refaha öncülük eden bireyler yetiştirmektir. Üstün başarılar kazanma azminde, çevresi için olumlu bir örnek niteliğinde öncü bir kurum olmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin geleceği için çalışan, milli ve manevi değerleri koruyan, modern çağa ayak uydurabilen, uyumlu, fırsat eşitliği içinde evrensel ilkeleri gözeten bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Zengen Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı mezunu 18 öğrencisinin 4´ ü merkezi, geri kalanı ise yerel yerleştirme sonuçlarına göre liselere yerleştirilmiştir. Okulumuz geçmişten günümüze Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi gibi kurumlara bir çok öğrenci göndermektedir.
Kaloriferli
Ulaşım ara yoldan özel servis ile sağlanmaktadır.(43km)
Yerleşim Yeri
Zengen Kasabası Ereğli’ye 62, Niğde iline 50 km uzaklıkta olup, bu iki yerleşim yeri arasında bulunmaktadır. Zengen Kasabası halk arasında Yeni ve Eski Zengen olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Yeni Zengen ile Eski Zengen arasında yaklaşık 4 km mesafe bulunmaktadır.
Ereğli ilçe merkezine 62 km, Konya il merkezine 213 km’dir.
Okulumuzda uluslararası eTwinning projeleri yürütülmektedir.